ADVENTURE MENU Masovo-rýžové koule s rajskou omáčkou
Masové koule. Původně z Itálie, ale podmanily si celý svět. Velmi oblíbené ve Státech, ale také ve Skandinávii. Asi tušíte proč, že? Naše koule z hovězího předního mletého masa jsme namixovali s rýží basmati a dochutili pouze petrželí. Pak již jen pepř a sůl a hotovo. Sladká rajská omáčka je klasikou z kořenové zeleniny a rajského protlaku, s lehkým tónem skořice. Věřte, že toto bude trhák, po kterém se utlučou hlavně vaše děti. Poměr masa a rýže basmati jsme zvolili takový, aby bylo jídlo kompletně vyvážené jako celek, ale pokud si k němu uděláte těstoviny, získáte regulerní dvě porce pro vydatný oběd či večeři.
Složení:„masovo-rýžové koule (51%)(hovězí maso mleté(50%), rýže basmati(15%), voda, vejce, olej řepkový, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), sušená petržel, pepř), rajská omáčka (49%)(voda, rajský protlak (voda, rajčatový protlak, cukr, sůl), cibule, kořenová zelenina (mrkev,celer, pastinák, petržel) rýžová mouka, kukuřičná mouka, řepkový olej, cukr, citron, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný), divoké koření.
1 balení – hmotnost 400 g +- 5% (z 300g syrového masa)
Nutriční hodnoty |
100g |
400g |
kcal |
129 |
516 |
kJ |
542 |
2168 |
Tuky |
4,7 |
18,8
|
nasycené |
1,2 |
4,8 |
Bílkoviny |
6,7 |
26,8 |
Sacharidy |
15,2 |
60,8 |
z toho cukry |
9,7 |
38,8 |
Sůl |
1,1 |
4,4 |
Tajemství dlouhé trvanlivosti, skvělé chuti a výživových hodnot spočívá především v unikátním způsobu použité konzervace, kterou je sterilace. Principem tohoto způsobu uchování potravin je působení teploty nad 100°C po určitou dobu, během které se zničí zdraví škodlivé mikroorganismy. Následně je jídlo prudce zchlazeno, čímž se docílí zachování vitamínů a minerálů.
Takto zakonzervované jídlo má chuťové, vizuální a nutriční vlastnosti čerstvě připraveného jídla i po třech letech uskladnění. Je proto ideální pro použití právě u cestovatelských jídel.