ADVENTURE MENU Tandoori Quinoa VEGAN

Na prodejněPoslední kusy !
Výrobce:
ADVENTURE MENU
Kód:
8594043790445
Dostupnost:
8 ks
204 Kč -70 Kč (34,1%) 134 Kč
Skladem na prodejně Jeden nebo více ks prodejna - expedice ihned.

ADVENTURE MENU Tandoori Quinoa VEGAN

Výprodej, minimální trvanlivost 9/23

Za exotickým názvem se skrývá naše vůbec první vegan jídlo. Ale nemusí se jej obávat ani klasický strávník vyznávající masitou stravu. Quinoa je jedna z nejstarších obilovin Jižní Ameriky a je velmi bohatá na vápník a bílkoviny. Mimo to je quinoa také cenným zdrojem hořčíku, železa, fosforu a mnoha vitaminů. Ve spojení s cizrnou, garam masala kořením, výživnými batáty, hnědým cukrem, himalájskou solí, olivovým olejem dostanete 400g nejen zdravého, ale energeticky skvěle vyváženého jídla. Vyzkoušejte a probořte mýty, že vegan jídlo není chutné.
 
Prémiové suroviny pro prémiové jídlo:
 
Batáty pochází ze střední a jižní Ameriky a patří k těm nejvýživnějším druhům zeleniny vůbec. Jsou výrazným zdrojem antioxidantů, mají protizánětlivé účinky a regulují hladinu cukru v krvi. Díky vysokému obsahu karotenoidů mají žlutou až oranžovou barvu a jsou tak bohatým zdrojem vitamínu A. Dále obsahují vitamín B, C, draslík, mangan a hořčík.
 
Quinoa neboli merlík chilský. Jedná se o velmi starý druh rostliny, který je v Jižní Americe využíván po dlouhá staletí. Cení se hlavně pro vysoký obsah bílkovin, vápníku a rostlinného tuku. Quinoa je bezlepková rostlina. Také má v sobě zastoupeny všechny esenciální aminokyseliny, které si tělo nedokáže samo vytvořit. Díky nerozpustné vláknině pomáhá předcházet srdečním onemocněním a snižuje krevní tlak. Dále je bohatá na železo a hořčík, což v kombinaci s vápníkem dobře působí na kvalitu spánku.
 
Himalájská sůl, známá v oblasti původu jako “bílé zlato”, obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez). Zinek, selen, jód a měď jsou v soli přítomny ve stopovém množství. Obecně je tedy himalájská sůl považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci.
 
Hnědý cukr se vyrábí krystalizací z čerstvé třtinové šťávy bez přídavků aditiv. Nese typickou sytou medovou karamelovou chuť. Díky zbytkové melase lehce zvýrazňuje původní chuť pokrmů. Představuje zdravější a chutnější náhradu bílého řepného cukru. Třtinový cukr obsahuje stopová množství dalších minerálů zinku, chromu.
 
Olivový olej, nazývaný také jako tekutý zázrak, je jednou z nejdravějších surovin na světě. Pro své unikátní složení, obsahuje totiž vysoké množství mono-nenasycených mastných kyselin a vitamínu E.
 
Nutriční hodnoty 100g 400g
kcal 140 560
kJ 588,5 2354
Tuky 3,75 15
    nasycené 0,5 2
Bílkoviny 5,0 20
Sacharidy 24,0 96
   z toho cukry 4,0 16
Sůl 0,75 3
 
Tajemství dlouhé trvanlivosti, skvělé chuti a výživových hodnot spočívá především v unikátním způsobu použité konzervace, kterou je sterilace. Principem tohoto způsobu uchování potravin je působení teploty nad 100°C po určitou dobu, během které se zničí zdraví škodlivé mikroorganismy. Následně je jídlo prudce zchlazeno, čímž se docílí zachování vitamínů a minerálů. 
 
Takto zakonzervované jídlo má chuťové, vizuální a nutriční vlastnosti čerstvě připraveného jídla i po třech letech uskladnění. Je proto ideální pro použití právě u cestovatelských jídel.

S výběrem vám odborně poradí

Michal

Michal

Odpovím vám do 24 hodin.
Volejte 773 545 551
v pracovní dny 12:00–16:00.

Tento web používá soubory cookie. Kliknutím na „Souhlasím” přijmete ukládání těchto souborů na Vašem zařízení. Více informací zde.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost.

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně.
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat.
Profilující (marketingové)
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat