ADVENTURE MENU Hovězí guláš s bramborem
Klasické české jídlo – dušené hovězí maso z býků z volných chovů na podkrkonošských stráních ve Vrchlabí. Cibulový základ, vývar z kostí, paprika a jako příloha vařený brambor.
Složení: hovězí maso přední (30%), brambory, cibule, mouka bezlepková, slunečnicový olej, rajský protlak (rajčata, sůl, cukr), česnek, sůl, paprika, pepř.
Informace pro alergiky: neobsahuje alergeny.
1 balení - hmotnost 400 g +- 5%
Nutriční hodnoty |
100g |
400g |
kcal |
88 |
352 |
kJ |
369 |
1476 |
Tuky |
3,00 |
12 |
nasycené |
1,2 |
4,8 |
Bílkoviny |
6,8 |
27,2 |
Sacharidy |
8,4 |
33,6 |
z toho cukry |
0,8 |
3,2 |
Sůl |
1,32 |
5,28 |
Tajemství dlouhé trvanlivosti, skvělé chuti a výživových hodnot spočívá především v unikátním způsobu použité konzervace, kterou je sterilace. Principem tohoto způsobu uchování potravin je působení teploty nad 100°C po určitou dobu, během které se zničí zdraví škodlivé mikroorganismy. Následně je jídlo prudce zchlazeno, čímž se docílí zachování vitamínů a minerálů.
Takto zakonzervované jídlo má chuťové, vizuální a nutriční vlastnosti čerstvě připraveného jídla i po třech letech uskladnění. Je proto ideální pro použití právě u cestovatelských jídel.