SKINS otázky a odpovědi

V čem spočívá technologie BioAcceleration Technology™ a jak produkty SKINS fungují?

BioAcceleration Technology™ je chráněnou značkou společnosti SKINS a označuje pozitivní přínosy systému stupňované komprese. Pokud je na určité části lidského těla působeno správnou a vyváženou kompresí, dojde k povzbuzení činnosti krevního oběhu. Díky tomu se do namáhaných svalů dostane více kyslíku, a vy tak dosáhnete lepších výkonů.
Díky zlepšení činnosti krevního oběhu se vaše tělo také rychleji zbaví kyseliny mléčné a ostatního metabolického odpadu - vy tak budete moci trénovat naplno a déle. Vylepšené okysličování svalů navíc snižuje riziko svalové horečky a urychluje regeneraci, takže technologie BioAcceleration Technology™ hraje důležitou roli také při zotavování se po výkonu.
 

Čím jsou produkty SKINS specifické?

Produkty SKINS se liší od všech podobných oděvů tím, že díky všem unikátním prvkům, které obsahují, fungují lépe než jakýkoli jiný nabízený produkt. Všechny přínosy oděvů SKINS jsou navíc ověřeny nezávislým testováním, což o sobě žádný jiný výrobce kompresního nebo terapeutického sportovního vybavení nemůže prohlásit.
Přínosy SKINS:
omezení tvorby kyseliny mléčné, zlepšení okysličování svalů a zlepšení činnosti krevního oběhu
zlepšení účinnosti svalů
savé a funkční materiály - odvádějí vlhkost pryč od pokožky
regulace teploty za horka i zimy
antibakteriální ošetření - zabrání zapáchání oděvů SKINS
UV ochrana 50+
 

Jak zjistím, která velikost SKINS je pro mě vhodná?

Používáme specifický způsob rozdělení velikostí, který vychází z indexu tělesné hmotnosti (získán na základě poměru hmotnosti a výšky). Tabulka velikostí je přehledná a snadno se používá. Najdete ji na naší webové stránce nebo na zadní straně všech obalů produktů SKINS.
 

Je prokázáno, že mi SKINS skutečně pomůžou?

Pozitivní vlivy oděvů SKINS na sportovní výkon a regeneraci i přínos v běžném životě byly plně prokázány jak našimi vlastními výzkumy, tak i externími odborníky včetně sportovních fyzioterapeutů a specialistů na cévní onemocnění. Produkty SKINS jsou jedinými kompresními a terapeutickými oděvy, u kterých probíhá nezávislé testování.
Pokusy prováděné ve spolupráci s profesionálními sportovci ukázaly, že technologie BioAcceleration Technology™ výrazně omezuje nadměrnou tvorbu kyseliny mléčné ve svalech v okamžicích po náročném výkonu. Díky tomu se množství kyseliny mléčné rychleji vrátí do běžných hodnot a je minimalizováno riziko svalové horečky.
Pro více informací o testování našich produktů navštivte sekci věnovanou výzkumu a vědě.
 

Mohou mi oděvy SKINS pomoci při regeneraci po zranění?

Ano. Technologie SKINS BioAcceleration Technology™ přináší do svalů více kyslíku, a urychluje tak regeneraci - prakticky tak zabraňuje svalové horečce. Studie založené na snímcích z magnetické rezonance (MRI) také prokázaly výrazné zlepšení při regeneraci poraněných svalů.
 

Jak mohou oděvy SKINS zabránit zranění?

Kompresní působení oděvů SKINS chrání namáhané svaly před přílišným roztažením, ke kterému dochází vlivem námahy (což může často vést ke zranění). Pokud ke zranění dojde, oděvy SKINS dokáží zmírnit jeho následky a urychlit regeneraci.
 

Jak oděvy SKINS pomáhají mým svalům?

Pokud svaly při sportu vibrují, rychleji se unaví a fungují s menším efektem. Oděvy SKINS jsou navrženy tak, aby svalům poskytovaly cílenou oporu, držely je na svém místě, zamezovaly zbytečným vibracím a zlepšovaly jejich účinnost. Jiné kompresní oděvy užívají statickou kompresi (na všech místech stejný stupeň komprese), která pro svaly není tak přínosná, jako dynamická komprese poskytovaná oděvy SKINS.
Produkty SKINS mají také unikátně umístěné švy, které pomáhají udržet správný stupeň komprese a poskytují podporu celým svalovým skupinám po celou dobu pohybu. Pomáhají tak ještě více vylepšit váš výkon a vytrvalost.
 

Mohou oděvy SKINS pomoci při zdravotních problémech?

Vylepšené okysličování svalů a zlepšení činnosti krevního oběhu, které oděvy SKINS přínášejí, dokáží zmírnit projevy řady zdravotních problémů včetně artritidy, chronického únavového syndromu, mízních otoků, křečových žil a hluboké žilní trombózy. Oděvy SKINS navíc zlepšují činnost krevního oběhu i během těhotenství.
 

Není v dlouhých kalhotách SKINS příliš horko?

Není. Všechny oděvy SKINS totiž nejen vylepšují činnost krevního oběhu, což napomáhá regulaci tělesné teploty v horku i v chladu, ale navíc jsou savé a výborně odvádějí vlhkost.
 

Bude mi v oděvech SKINS teplo i v chladném počasí?

Ano. Oděvy SKINS vylepšují činnost krevního oběhu, takže díky lepšímu prokrvení budou vaše končetiny v teple. Výborná savost materiálu navíc odvádí pot od těla pryč, takže je zabráněno chladnutí potu na vaší pokožce.
 

Udrží oděvy SKINS mou pokožku v suchu?

Ano. Savý a funkční materiál odvádí vlhkost pryč od pokožky na povrch oděvu, kde se odpaří, takže vy zůstanete v naprostém suchu. Kvalitní savost materiálu je zajištěna tak, že savý prvek je rovnou součástí vlákna, ze kterého je materiál utkán, a není tedy přidáván až dodatečně.
 

Jsou všechny elastické “lycrové” kalhoty stejné?

Ne. Lycra je původně název specifické značky, který se ale vžil jako obecné označení pro všechny elastické materiály. Výjimečný materiál, který je použit na našich oděvech SKINS je tkaný metodou warp knit (osnovní pletení), díky čemuž je velice pružný a pevný, což nám umožňuje aplikovat stupňovanou kompresi. Kalhoty SKINS jsou navíc unikátně tvarované, takže fungují jako žádné jiné.
 

Proč bych měl zvolit kalhoty SKINS místo jiných a levnějších kalhot?

Protože žádná jiná společnost neinvestovala tolik peněz ani času do vědeckého výzkumu a vývoje - nebo nedokázala jedinečné vlastnosti oděvů SKINS okopírovat. Unikátní technologie BioAcceleration Technology™ je již po mnoho let na základě vědeckých výzkumů vyvíjena předními sportovními lékaři. Pozitivní přínosy SKINS jsou vždy ověřeny i nezávislým výzkumem.
 

Kdo nosí SKINS? Omezují SKINS pohyb?

Oděvy SKINS nosí řada špičkových sportovních lékařů, sportovců i celých teamů po celém světě. Proč? Protože oděvy SKINS opravdu fungují.
Trika SKINS těsně obepínají tělo, ale pohyb paží, ramen ani svalů nijak neomezují.
 

Kdy bych měl nosit oděvy SKINS?

Při fyzické aktivitě - pro více energie a lepší výkon.
Při regeneraci po výkonu.
Když se zotavujete po zranění.
V práci (obzvlášť pokud stojíte nebo chodíte po tvrdém povrchu).
Při cestování - abyste zmírnili dopady pásmové nemoci a snížili riziko hluboké žilní trombózy.
 

Mohu oděvy SKINS nosit jako vrchní vrstvu i na prudkém slunci?

Noste své oděvy SKINS kdykoli a kdekoli - jako vrchní nebo spodní vrstvu. Všechny oděvy SKINS nabízejí UV ochranu 50+, takže se ani na slunci nemusíte mít obavy - jste chráněni.
 

Musím pod oděvy SKINS nosit spodní prádlo?

Oděvy SKINS mohou být nošeny bez i se spodním prádlem. Je to čistě na vás.
 

Budou moje oděvy SKINS zapáchat, pokud je budu dlouho nosit pod jinými oděvy?

Ne. Všechny materiály SKINS jsou antimikrobiálně ošetřeny, díky čemuž jsou oděvy SKINS bez zápachu i po dnech nošení. Přesto je ale možná čas od času budete chtít vyprat.
 

Jak bych měl prát své oděvy SKINS?

Oděvy SKINS není nutné prát ručně. Můžete je prát v automatické pračce, ale je třeba zvolit jemný program praní a nízkou teplotu vody. Je dobré používat šetrné prací prostředky. Tak jako u všech elastických oděvů platí i u SKINS, že čím šetrnější praní zvolíte, tím déle vám oděvy vydrží.
 

Jak bych měl sušit své oděvy SKINS?

Oděvy SKINS nesušte v sušičce. Nechte je schnout přirozenou cestou.
 

Jak dlouho mi oděvy SKINS vydrží?

To samozřejmě záleží hlavně na tom, jak často bude své oděvy SKINS nosit a jak často je budete prát. Pokud například běháte, dá se předpokládat, že vám oděvy SKINS vydrží podobně dlouho jako kvalitní běžecká bota. Tak jako všechny elastické materiály se i SKINS postupně obnosí.
 

Mají rozdílné barvy oděvů jiné funkce nebo je to pouze estetická záležitost?

Mezi oděvy různých barev jsou mírné rozdíly. Oděvy v barvě bílého “maskáče” mají přidané větrání pro lepší ventilaci a regulaci tepla. Ostatní světlé barvy jsou určené k použití v letních měsících nebo pod dresy světlých barev (například pod oděvy na kriket).
 

Jsou oděvy registrovány Australskou asociací fyzioterapeutů (APA)?

APA oděvy SKINS oficiálně označila za vedoucí společnost na poli kompresních sportovních oděvů. Doporučení bylo společnosti uděleno poté, co byly produkty SKINS důkladně testovány asociací ustanovenými odborníky. Testy potvrdily, že oděvy SKINS dokáží vylepšit výkon, vytrvalost a urychlit regeneraci.
 

Proč je dobré nosit oděvy Powersox™/Powersleeves?

Produkty Powersleeve jsou ideální volbou při sportech, které vyžadují pohyby paží, jako jsou míčové hry (basketbal, netbal) a sporty jako například tenis, squash apod. Powersox™ jsou účinnou prevencí proti křečím v lýtkových svalech a mohou být bez problémů nošeny pod teamovými podkolenkami.
Produkty Powersox™ a Powersleeve mohou být využity při léčbě zranění jako je natažení svalu v paži nebo lýtku. Jsou také užitečnou prevencí proti trvalým potížím, mezi které patří například tzv. tenisový loket nebo syndrom karpálního tunelu.
 

Mohu v oděvech SKINS plavat?

Chlorovaná voda může mít negativní vliv na materiály, ze kterých jsou oděvy SKINS vyrobeny, proto je doporučujeme nepoužívat v bazénech. Slané vody se ale bát nemusíte - pouze oděvy po použití dobře vymáchejte ve studené sladké vodě.
Oděvy SKINS schnou velice rychle a všechny mají UV ochranu 50+, takže vás navíc ochrání před sluncem. Jediné čeho si můžete všimnout je, že stupňovaná komprese pod vodou není tak účinná jako na souši.
 

Jaký je rozdíl mezi krátkými kalhotami (délka ke kolenům) a šortkami (délka do půli stehen) SKINS?

Krátké kalhoty SKINS poskytují stupňovanou kompresi pro celou svalovou skupinu horní části nohy - podkolenní šlachy, čtyřhlavý sval stehenní a svaly hýžďové. Šortky jsou naopak dlouhé zhruba 13 cm a poskytují kompresi oblasti boků, středním a malým hýžďovým svalům.
 

Nemám dovoleno nosit oděvy s logem. Jak viditelné je logo SKINS?

Naše loga na produktech jsou velice malá, právě proto, aby naše oděvy splnily požadavky některých sportovních disciplín. Šortky SKINS jsou navíc velice krátké, takže je můžete nosit pod vaším běžným dresem, aniž by o tom kdokoli věděl.


Tento web používá soubory cookie. Kliknutím na „Souhlasím” přijmete ukládání těchto souborů na Vašem zařízení. Více informací zde.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost.

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně.
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat.
Profilující (marketingové)
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat